Natuursteensoorten

Hieronder vindt u een overzicht met alle natuursteensoorten die Natuursteendeal.be aanbiedt, met een korte toelichting. U kunt natuurlijk ook altijd direct in onze shop een kijkje nemen als u genoeg over de verschillende natuursteensoorten weet.

Blauwsteen

Een van de natuursteensoorten die Natuursteendeal.be aanbiedt is Blauwsteen

Blauwsteen is een bijzondere steensoort die wij bij Natuursteendeal aanbieden. Het is een kalkzandsteen die ook wel Belgisch Hardsteen of Arduin wordt genoemd door de blauwgrijze kleur die de steen heeft. De steensoort laat zich kenmerken doordat het relatief veel fossielen en kleine skeletten van zeedieren bevat die miljoenen jaren geleden zijn gestorven. Het gesteente is hierdoor een groot archeologisch wonder waarbij de gestorven diertjes samen met calciet een zeer harde steensoort hebben gevormd. Blauwsteen komt vrijwel alleen maar voor in de Belgische Ardennen en het wordt hier gewonnen in ecologisch verantwoorde steengroeven.

Meer weten over Blauwsteen?

Composiet

Een van de natuursteensoorten die Natuursteendeal.be aanbiedt is Composiet

Natuursteendeal.be werkt uiteraard alleen met de beste composiet leveranciers ter wereld: Silestone,CompacCaeserstone en Diresco. De kwaliteit van deze merken is zeer hoogwaardig. Kleur- en structuurverschillen worden door een minimum beperkt en het materiaal wordt uitvoerig onderworpen aan kwaliteitstesten. Hierdoor kunnen wij u standaard 5 jaar garantie bieden op uw composiet keukenwerkblad!

Meer weten over Composiet?

Dekton

Een van de natuursteensoorten die Natuursteendeal.be aanbeidt is Dekton

Dekton is nieuwste innovatie op het gebied van keukenwerkbladen is Dekton van Cosentino. Dekton is in 2013 aan ons gepresenteerd en is vanaf heden zijn wij de eerste leverancier in België waar dit materiaal verkrijgbaar is. Het materiaal is ontwikkeld met behulp van de wetenschap en technologie. Dekton is een geavanceerd materiaal dat wordt gemaakt uit een mengsel van glas, porselein en kwarts. Door middel van een chemische reactie wordt een bijzonder hard materiaal gemaakt. Waar de natuur duizenden jaren over doet om te bereiken doet Dekton in enkele uren, het materiaal heeft echter een zeer natuurlijke look.

Meer weten over Dekton?

Graniet

Een van de natuursteensoorten die Natuursteendeal.be aanbiedt is Graniet

Graniet is een stollingsgesteente dat uit lava is ontstaan gedurende vele honderden miljoenen jaren. Het gesteente wordt gewonnen in steengroeven die u overal ter wereld kunt vinden. Hierdoor verschilt het graniet per locatie van kleur en structuur. Graniet is in alle gevallen een extreem harde steensoort die bewerkt kan worden op verschillende manieren. Een graniet keukenwerkblad geeft een schitterend luxe effect in de keukenbadkamer of bij vensterbanken.

Meer weten over Graniet?

Keramiek

Een van de natuursteensoorten die Natuursteendeal.be aanbeidt is Keramiek

Keramiek is een van de betere natuursteensoorten die u in uw keuken kunt hebben. Deze natuursteensoort wordt gemaakt uit een mengsel van porcelein, klei, kleurstoffen en andere keramische bindmiddelen. Dit mengsel wordt vervolgens onder een hoge druk gebakken en geperst om een licht maar toch bijzonder sterk materiaal te verkrijgen

Meer weten over Keramiek?

Leisteen

Een van de natuursteensoorten die Natuursteendeal.be aanbiedt is Leisteen

Leisteen of basalt is een recente aanwinst. Deze Belgisch/ Duitse steensoort kenmerkt zich doordat het is opgebouwd uit verschillende laagjes kwarts, veldspaat en mica. Het is hierdoor makkelijk splijtbaar. Leisteen is in verschillende kleursoorten te verkrijgen en de natuursteensoort wordt veel gebruikt in de tuin of als vloer.

Meer weten over Leisteen?

Marmer

Een van de natuursteensoorten die Natuursteendeal.be aanbiedt is Marmer

Naar aanleiding van een toenemende vraag voor marmer hebben wij dit begin 2014 dit schitterende materiaal geherintroduceerd. Marmer is gemetamorfoseerd kalkzandsteen dat bestaat uit zeer puur calciumcarbonaat met een hoge dichtheid. Er zijn vele soorten marmer beschikbaar maar de meeste vormen zijn lichtdoorlatend en dit geeft een fraai effect in een interieur.

Meer weten over Marmer?

Terrazzo

Een van de natuursteensoorten die Natuursteendeal.be aanbiedt is Terrazzo

Terrazzo of  Granito is een uniek handgemaakt product dat al vanaf de 15de eeuw gebruikt wordt. Het materiaal wordt gemaakt door marmer- of natuursteenkorrels te mengen met cement. Eerst wordt er een mal gemaakt van uw keukenwerkblad en vervolgens wordt het Terrazzo hier in gestort. Het materiaal dat ontstaat heeft de kracht van cement maar met het uiterlijk van een schitterend natuurstenen blad.

Meer weten over Terrazzo?

Travertin

Een van de natuursteensoorten die Natuursteendeal.be aanbiedt is Travertin

Naar aanleiding van een toenemende vraag hebben wij sinds begin 2014 Travertin in ons assortiment. Travertin wordt ook wel Travertijn genoemd en het is een kalksteen die wordt gevormd uit warmtebronnen. De natuursteensoort heeft hierdoor een hele fraaie tekening maar heeft wel wat bijzondere eigenschappen. De steen is vrij broos en wordt hierdoor gevuld om het minder poreus te maken.

Meer weten over Travertin?

Interesse in onze Natuurstenen?

Ga naar de shop!