Blauwsteen

Wilt u een blauwsteen keukenwerkblad kopen?

Dan kunt u in eerste instantie bij ons terecht voor meer informatie. Blauwsteen is een bijzondere steensoort die wij bij Natuursteendeal aanbieden. Het is een kalkzandsteen die ook wel Belgisch Hardsteen of Arduin wordt genoemd door de blauwgrijze kleur die de steen heeft. De steensoort laat zich kenmerken doordat het relatief veel fossielen en kleine skeletten van zeedieren bevat die miljoenen jaren geleden zijn gestorven. Het gesteente is hierdoor een groot archeologisch wonder waarbij de gestorven diertjes samen met calciet een zeer harde steensoort hebben gevormd. Blauwsteen komt vrijwel alleen maar voor in de Belgische Ardennen en het wordt hier gewonnen in ecologisch verantwoorde steengroeven. De mogelijkheden voor het gebruik van Blauwsteen zijn eindeloos: van dorpels tot aan vensterbanken en van tafels tot aan keukenwerkbladen.

Wilt u een Blauwsteen keukenwerkblad kopen? Lees hier de eigenschappen van Blauwsteen

Blauwsteen is een zeer mooie natuursteen die zorgt voor een natuurlijke look van bijvoorbeeld uw keuken, badkamer of tafelblad. Door de fossieltjes en andere kleine onregelmatigheden komt het gesteente echt tot leven. Het gesteente heeft een donkerblauwe kleur die het zwart benaderd. Hierbij geldt dat het afhankelijk van de bewerking nog een stukje lichter van kleur kan zijn. Blauwsteen wordt bij ons gekocht bij Belgische steenhouwers die alleen materiaal gebruiken uit hun eigen land. Er zijn veel leveranciers die Chinees of Portugees steen gebruiken wat erg op Belgisch Hardsteen lijkt. De kleur is echter vaak minder blauw en bovendien veel vager. Bij ons bent u zeker van het juiste Blauwsteen, uit de Belgische Ardennen.

Wilt u een Blauwsteen keukenwerkblad kopen? Lees hier de bewerkingsmogelijkheden van Blauwsteen.

Blauwsteen bestaat voor een groot gedeelte uit kalk en hierdoor is het poreuzer dan bijvoorbeeld graniet. Het gesteente is iets zachter dan graniet maar hierdoor zijn er wel weer meer bewerkingsmogelijkheden. Hieronder treft u alle bewerkingen die er mogelijk zijn:

Polijsten

Wanneer u gepolijst Blauwsteen wilt dan wordt de toplaag in meerdere laagjes geschuurd tot een glimmend oppervlak. Dankzij het polijsten krijgen vloeistoffen minder kans om in het blad te trekken. Polijsten zorgt er echter niet voor dat het materiaal krasbestendiger is. Blauwsteen is van nature minder hard dan bijvoorbeeld graniet.

Blauwsteen met een gezoete afwerking

Verreweg de meeste klanten kiezen voor een gezoete afwerking van Blauwsteen. Bij een gezoete afwerking wordt het steen lichtjes opgeschuurd maar hierbij blijft het de uitstraling van het steen zoveel mogelijk intact. De afwerking zorgt voor een hele lichte matglans maar is wat poreuzer dan wanneer het gepolijst zou worden.

Leather afwerking graniet (Satinato)

Een volgende stap is om het Blauwsteen af te werken met een leather touch. Wanneer u kiest voor een leather afwerking wordt het materiaal vanuit de steengroeve machinaal opgewreven door lederen huiden. Hierdoor krijgt het materiaal wel enigszins bescherming maar zal nog poreuzer zijn dan bij een gezoete afwerking. Het Blauwsteen ziet er nog een stapje grover en natuurlijker uit maar u moet uitkijken met sappen van voedingsmiddelen.

  • Blauwsteen heeft een hele grote buigsterkte: het materiaal zal hierdoor niet snel barsten of scheuren.
  • Door de kwaliteit van het materiaal dat wij gebruiken is het mogelijk om vrijwel elk bladdeel qua kleur en structuur op elkaar aan te laten sluiten. In tegenstelling tot graniet wat qua structuur of kleur nog wel eens wil veranderen.
  • Blauwsteen is er ook in 30 mm massief materiaal mogelijk in tegenstelling tot graniet wat wij tot 20 mm massief leveren.
  • Blauwsteen zorgt voor een fraaie, natuurlijke look van uw keuken, badkamer, tafel of andere object waar u het voor gebruikt.
  • Blauwsteen is minder hard dan graniet en het is hierdoor mogelijk dat het krast.
  • Deze steensoort is niet goed bestand tegen hitte van pannen die direct van het kookvuur komen. Het gebruik van een onderzetter is zeer aan te raden.

Stappenplan

1. Interesse in een aanrechtblad van Blauwsteen??

Als alle eigenschappen van het materiaal duidelijk zijn dan kunt u bekijken hoe u deze steensoort bewerkt wilt hebben. Er zijn verschillende bewerkingsmogelijkheden die u hierboven kunt lezen. Heeft u nog vragen over het materiaal dan kunt u deze altijd via ons contactformulier stellen.

2. Soorten bewerkingen van Blauwsteen?

Direct hieronder kunt u uw keuze maken voor de bewerking van Blauwsteen. Het materiaal kan namelijk grof geschuurd worden opgeleverd tot aan hoogglans gepoijst. Wanneer u globaal weet welke bewerking u wilt dan is het handig om deze even te noteren. Voor een goede prijsopgave willen wij graag weten hoe u uw toekomstig blad bewerkt wilt hebben.

3. Prijsbepaling van het Blauwsteen?

Onze prijzen en prijsgroepen treft u onder de soorten bewerkingen aan. Hierbij is het belangrijk dat u een keuze maakt of uw blad 20 of 30 mm massief kan zijn of dat het opgedikt moet worden. U treft hieronder uitleg van wat een opdikking is.

4. Prijsbepaling van alle bewerkingen?

Naast de kleur en de dikte van het materiaal zijn er diverse bewerkingen die vaak nodig zijn. Zo kan het nodig zijn om een sparing te maken voor een kookplaat en/of voor de spoelbak.

5. Smetplinten, achterwanden en overige?

Wilt u alles tiptop afwerken? In dat geval raden wij u aan om na te denken over smetplinten. Naast smetplinten bieden wij ook achterwanden aan voor bijvoorbeeld achter uw kookplaat. Mochten er voedselresten tijdens het koken opspatten dan kunt u dit na gebruik van de keuken eenvoudig van de wand af wissen.

Interesse in Blauwsteen?

Ga naar de shop!