Composiet

Composiet keukenwerkblad kopen? Bij natuursteendeal.be helpen we u graag verder!

Meer weten over een composiet keukenwerkblad? Hieronder treft u meer informatie over de eigenschappen van dit bijzondere materiaal voor in de keuken, badkamer of als vensterbank. Composiet is één van de meest verkochte materialen van Natuursteendeal.be. Wij verkopen dan ook vrijwel alle merken composiet: Silestone,CompacCaeserstone en Diresco. Lees hieronder meer informatie over de bewerkingsmogelijkheden, voordelen en nadelen van composiet keukenwerkblad!

Alleen de beste composiet leveranciers: Caeserstone, Compac, Diresco en Silestone

Natuursteendeal.be werkt uiteraard alleen met de beste composiet leveranciers ter wereld: Silestone,CompacCaeserstone en Diresco. De kwaliteit van deze merken is zeer hoogwaardig. Kleur- en structuurverschillen worden door een minimum beperkt en het materiaal wordt uitvoerig onderworpen aan kwaliteitstesten. Hierdoor kunnen wij u standaard 5 jaar garantie bieden op uw composiet keukenwerkblad!

Een composiet keukenwerkblad geeft een zeer mooi resultaat in uw keuken of badkamer

Wij bieden sinds twee jaar ook keukenwerkbladen van composiet materiaal aan. Een Composiet keukenwerkblad is opgebouwd uit meerdere elementen van kwartszand en bindingsmiddel. Hierdoor is een breed scala in kleuren mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om spiegelende effecten in composiet te verwerken. Dit geeft een fraai resultaat in bijvoorbeeld een keuken of badkamer. Er zijn ook juist hele matglans afwerkingen mogelijk wat een modern resultaat geeft.

Composiet: meerdere polijstlagen en daardoor zeer onderhoudsvrij

Composiet wordt in verschillende stappen gepolijst. Hierdoor bereikt het een homogene laag met een egale kleur. Het intrekken van vloeistoffen, vetten of vocht wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Vrijwel elke fabrikant zoals Compac, Diresco, Silestone of Caesarstone verwerken composiet op een vergelijkbare manier met herhaaldelijk polijsten. Composiet is hierdoor een zeer duurzaam materiaal dat krasvast en zeer onderhoudsvrij is. Na installatie van het composiet keukenwerkblad hoeft u dus niets meer aan het materiaal te doen, in tegenstelling tot natuurstenen bladen of bladen van hout. Deze moeten namelijk geïmpregneerd worden. Wanneer u dus weinig werk wilt hebben dan is het zeker aan te raden om een keukenwerkblad van composiet te overwegen. Uiteraard kunnen wij u helpen bij het maken van een geschikte keuze.

Bewerkingsmogelijkheden van composiet keukenwerkbladen

Composiet is net als graniet te verkrijgen in verschillende afwerkingen. Hierbij wordt het plaatmateriaal wat voor de productie gebruikt wordt al in de fabriek voorzien van een bewerking. Hieronder treft u alle bewerkingen aan die er mogelijk zijn.

Gepolijst composiet keukenwerkblad rechtblad

Het is mogelijk om het oppervlakte van uw composiet keukenwerkblad te polijsten tot een glad resultaat. Doordat het composiet in meerdere lagen wordt gepolijst wordt de toplaag glanzend maar toch krasvast. Bij een gepolijst blad spreken wij ook wel over een hoogglans afwerking.

Gezoet of gezoette afwerking composiet keukenwerkblad

Bij een gezoete afwerking wordt het composiet keukenwerkblad niet heel fijn gepolijst. Het materiaal verkrijgt hierdoor een soort matglans wat veel mensen fraai vinden. Het eindresultaat is een natuurlijke look die fraai staat in een moderne keuken.

Leather afwerking composiet (Satinato)

Vindt u gezoet composiet nog net iets aan de onnatuurlijke kant dan is het mogelijk om uw composiet keukenwerkblad met een ‘leather touch’ te bewerken. Wanneer u kiest voor een leather afwerking wordt het materiaal vanuit de steengroeve machinaal opgewreven door lederen huiden. Hierdoor krijgt het materiaal wel enigszins bescherming maar zal nog poreuzer zijn dan bij een gezoete afwerking. Het graniet ziet er nog een stapje grover en natuurlijker uit maar u moet uitkijken met sappen van voedingsmiddelen.

Gevlamd of anticato composiet keukenwerkblad

Bij een gevlamde of anticato afwerking wordt het composiet aanrechtblad gestraald of gevlamd waardoor er een ruw oppervlak ontstaat vergelijkbaar met dat van een leather afwerking. Het verschil is echter dat het een ander soort reliëf veroorzaakt dat nog een stukje grover is dan bij een leather touch. Door de bovenkant enkele malen te borstelen met staalborstels ontstaat er een reliëf dat glad aanvoelt. Doordat het glad is hebben vloeistoffen minder kans om in te trekken in het blad.

  • Zeer sterk. Composiet is zeer sterk doordat het kwarts en de stukjes graniet onder hoge druk wordt geperst. Hierdoor is het mogelijk om het materiaal op een dikte van 12 mm al stevig te laten zijn terwijl dit bij graniet pas vanaf 20 mm is.
  • Hygiënisch door de homogene toplaag. De toplaag is een stuk minder poreus dan bij graniet en hierdoor is het lastiger voor voedingswaren om in de poreuze gedeeltes achter te blijven. Dit betekent overigens niet dat het materiaal helemaal niet poreus is: er zitten altijd hele minuscule putjes in de toplaag, al zijn deze kleiner dan bij natuursteen.
  • Het is krasbestendig, stootvast en slijtvast doordat het samengedrukt is en in meerdere lagen gepolijst is. Bij normaal gebruik zal er niets met het blad gebeuren. Wanneer u echter een pan op het materiaal laat vallen dan is het uiteraard wel mogelijk dat er een stukje steen afspringt. Stootvast betekent niet dat het zo stevig is als bijvoorbeeld staal.
  • Er zijn heel veel designs mogelijk doordat het materiaal is samengesteld uit kwarts, graniet en bindmiddel. Bij graniet zit u vast aan wat de natuur u biedt maar in het geval van composiet zijn de kleuren ontwikkeld aan de hand van vragen van de klant.
  • Een composiet aanrechtblad zet niet uit omdat het materiaal niet werkt zoals bij natuursteen.
  • Vlekgevoeligheid bij leather afwerkingen: het is niet onmogelijk dat er vlekken in het blad trekken. Het oppervlak is ondanks de polijstlagen altijd nog een beetje poreus. Wanneer u een licht blad hebt en bijvoorbeeld een glas rode wijn op het blad laat liggen dan is het mogelijk dat het blad verkleurt. Pas hier dus mee op, zeker met lichte kleuren.
  • Hittegevoeligheid: composiet is het meest hittegevoelige materiaal. Op materialen zoals Dekton of keramiek is het mogelijk om een pan direct op het oppervlak te zetten. In het geval van graniet raden wij het niet aan maar het is op zich mogelijk. In het geval van composiet moet u echt oppassen: er kan een verkleuring optreden in het bindmiddel van het materiaal. Daarnaast kunnen er breuken ontstaan door een thermoshock wanneer de hitte het blad te snel opwarmt.

Stappenplan

1. Interesse in een keukenwerkblad van Composiet??

Indien alle eigenschappen van het materiaal globaal duidelijk zijn dan kunt u één of enkele kleuren uitkiezen die u mooi zouden lijken. Heeft u nog vragen over het materiaal dan kunt u deze altijd via ons contactformulier stellen!

2. Kleurkeuze?

Composiet keukenwerkbladen bieden wij natuurlijk in verschillende kleuren. In de shop kunt u zelf de kleur selecteren die u mooi vindt, daarna wordt de prijs direct weergegeven en kunt u een offerte aanvragen.

3. Prijsbepaling van het Composiet keukenwerkblad?

Onze prijzen en prijsgroepen kunt u in de shop selecteren. Hierbij is het belangrijk dat u een keuze maakt in de dikte van het materiaal: hoe dikker dit is hoe hoger de prijs.

4. Prijsbepaling van alle bewerkingen?

Naast de kleur en de dikte van het materiaal zijn er diverse bewerkingen die vaak nodig zijn. Zo kan het nodig zijn om een sparing te maken voor een kookplaat en/of voor de spoelbak. In de shop kunt u meer informatie krijgen en een offerte aanvragen.

5. Smetplinten, achterwanden en overige?

Voor de fraaiste afwerkingen en voor een stukje functionaliteit raden wij aan om na te denken of u plintjes boven uw keukenwerkblad wilt. Daarnaast bieden wij ook achterwanden aan voor bijvoorbeeld achter uw kookplaat. Mochten de pannen tijdens het eten voor spetters zorgen dan kunt u dit eenvoudig afwassen.

Interesse in Composiet?

Ga naar de shop!