Keramiek

Wilt u een Keramiek keukenwerkblad kopen?

Keramiek is een van de betere natuursteensoorten die u in uw keuken kunt hebben. Deze natuursteensoort wordt gemaakt uit een mengsel van porcelein, klei, kleurstoffen en andere keramische bindmiddelen. Dit mengsel wordt vervolgens onder een hoge druk gebakken en geperst om een licht maar toch bijzonder sterk materiaal te verkrijgen. Wij leveren keramiek van topleverancier Neolith by ThesizeTussen de kleuren die wij u kunnen bieden treft u een brede lijn aan industriële, natuurlijke en warme kleuren. Een keramiek keukenwerkblad is degelijk materiaal dat jaren meegaat. Dus, haal het beste in huis: een keramiek keukenwerkblad! U kunt hieronder de prijzen bekijken of nog even wat meer informatie lezen over dit type materiaal. 

Keramiek Keukenwerkblad: de betere eigenschappen voor in de keuken

De eigenschappen van keukenwerkbladen van Keramiek zijn verbazingwekkend. Het materiaal is bijzonder hard waardoor u hete pannen of schalen er direct op kunt plaatsen. Het is daarnaast ook erg krasvast dus u kunt best een keertje uitschieten met het mes. Door de homogene, niet poreuse toplaag is intrekken van vloeistoffen, vetten en vocht uitgesloten. Het is het enige materiaal waar u écht onbezorgd op kan koken. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is dit stuk high-tech materiaal ook nog erg licht van gewicht. Dit is handig bij de installatie en verminderd het risico op beschadiging fors.

Keramiek keukenwerkblad: een eigentijdse uitstraling voor een scherpe prijs

Keramieken keukenwerkbladen hebben een moderne, strakke uitstraling wat schitterend staat in een design keuken. Toch zijn de prijzen best betaalbaar waardoor het ook voor de kleinere budgetten een prima oplossing is. Met het materiaal keramiek werkt Natuurseendeal.be samen met topleverancier Neolith by Thesize. Neolith is volledig gespecialiseerd in keramisch materiaal: zij bieden het beste materiaal aan en hierdoor weten wij ook wat we in huis hebben. Wij leveren 1 centimeter massief materiaal met bijzonder praktische eigenschappen voor in de keuken, badkamer, voor binnen of voor buiten, eigenlijk is het overal wel geschikt voor!

Bewerkingsmogelijkheden keramiek keukenwerkblad

Keramiek is een materiaal dat wordt geproduceerd vanuit natuurlijke materialen zoals klei en gemalen steen. De toplaag van het keramiek wordt tijdens de productie van het materiaal voorzien van een reliëf dat lijkt op steen of bijvoorbeeld textiel, hout of ijzer. Na productie van bijvoorbeeld graniet is het mogelijk om dit te polijsten. In het geval van keramiek is dit echter niet mogelijk: het materiaal is van tevoren al voorzien van de uiteindelijke bewerking. Bij graniet of composiet kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gepolijste, leather of gezoete afwerking. In het geval van keramiek kiest u voor een kleur inclusief afwerking. Elke kleur heeft hierbij een eigen reliëf. Hieronder leggen wij voor ons merk Neolith uit welke bewerkingsmogelijkheden er globaal zijn.

Neolith Colorfeel, Fusion & Classtone: gezoete afwerking

De bewerkingen van de Colorfeel, Fusion en de Classtone lijn van Neolith bestaat uit een matte afwerking die op gezoet graniet of marmer lijkt. Wanneer u het oppervlakte bekijkt dan heeft dit een egaal reliëf waardoor de kleur goed uitkomt. Ook in strijklicht of zonlicht glanst het blad niet en dit zorgt voor een modern design effect. Wilt u weten welke kleuren er precies in de Colorfeel, Fusion & Classtone kleuren vallen? Kijk dan hieronder bij de kleurmogelijkheden.

Speciale reliëfs: textiel, ijzer of houtreliëf

Naast de normale imitaties van natuursteen is het ook mogelijk om een blad te kiezen met een reliëf. Wij verkopen met name het ijzer reliëf erg veel: het blad lijkt hierbij op een verroeste ijzer of koperplaat. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld een witte design keuken geeft dit een schitterend effect. Naast het ijzerreliëf heeft u ook de keuze uit een textiel reliëf of een houtreliëf. Beide opties hebben een matte afwerking en zijn eigenlijk niet van echt te onderscheiden. De houttekeningen zien er verrassend overtuigend uit: u heeft echter een houtlook met keramiek eigenschappen. Wilt u weten hoe de kleuren eruit zien? Kijk dan bij de kleuren hier beneden.

  • Keramiek is krasvast, vormvast en hittebestendig. Het is bij keramiek mogelijk om een hete pan op het blad te zetten: er gebeurd dan helemaal niets met het blad. Daarnaast is het materiaal bijzonder krasvast. Wij raden u echter nog wel aan om een snijplank te gebruiken: uw messen zullen anders snel slijten.
  • De toplaag is zeer hygiënisch doordat deze volledig homogeen is: vloeistoffen kunnen niet in het materiaal trekken.
  • Keramiek is onderhoudsvrij: u hoeft het slechts met een doekje af te nemen en het blad is klaar om opnieuw te gebruiken.
  • Keramiek is verkrijgbaar tot een grootte van 360 bij 120 cm. Keramiek wordt veel gebruikt voor keukens met een groot eilandblad. Doordat er hele grote platen materiaal beschikbaar is kunt u voor grote afmetingen kiezen.
  • Er zijn hele bijzondere designs beschikbaar: het is een uniek product hierdoor. Vrijwel elke kleur geeft een compleet eigen moderne look aan de keuken. De Classtone kleurgroep imiteert marmer echter op een overtuigende wijze en zorgt juist voor een hele klassieke look.
  • De prijs is vrij hoog. Keramiek is echt een topmateriaal voor in de keuken maar doordat het productieproces erg uitgebreid is ligt de vierkante meterprijs hoog. Wanneer u bijvoorbeeld een eilandblad of vensterbanken van keramiek wilt dan moet dit altijd standaard worden afgewerkt met een randafwerking. Dit komt doordat het 12 mm massieve plaatmateriaal zich na productie slecht laat bewerken.
  • Keramiek wordt gebouwd uit materiaal dat uit meerdere laagjes bestaat. Wij raden daarom altijd aan om een vlakinbouw spoelbak te nemen. Hoewel het mogelijk is om een onderbouw spoelbak te nemen, ziet u bij de afwerking van de spoelbak dat het materiaal uit meerdere laagjes bestaat. Wij vinden dit minder mooi maar als u dit niet belangrijk vindt dan is dit eigenlijk geen nadeel.

Stappenplan

1. Interesse in een keramiek aanrechtblad??

Als alles duidelijk is over het materiaal dan kunt direct naar de kleurkeuze gaan. Natuurlijk hoeft dit geen definitieve keuze te zijn want dit doet u pas als u het materiaal gezien heeft. Heeft u nog vragen over het materiaal dan kunt u deze altijd via het contactformulier stellen.

2. Kleurkeuze keramiek ?

In onze shop kunt u het product kiezen van keramiek wat naar u smaak is. Daarbij kunt u dan op maat een offerte aanvragen en daarbij de gewenste kleur aangeven.

3. Prijsbepaling van Keramiek?

Wij hanteren verschillende prijzen, hierbij is het belangrijk dat u in onze shop de gewenste kleurkeuze en afwerking aangeeft, vervolgens zullen wij een offerte op maat uitbrengen.

4. Prijsbepaling van alle bewerkingen?

Naast de kleur en de dikte van het materiaal zijn er diverse bewerkingen die vaak nodig zijn. Zo kan het nodig zijn om een sparing te maken voor een kookplaat en/of voor de spoelbak.

5. Smetplinten, achterwanden en overige?

Voor de fraaiste afwerkingen en voor een stukje functionaliteit raden wij aan om na te denken of u plintjes boven uw blad wilt. Daarnaast bieden wij ook achterwanden aan voor bijvoorbeeld achter uw kookplaat. Mochten de pannen tijdens het eten voor spetters zorgen dan kunt u dit eenvoudig afwassen.

6. Offerte aanvragen keramiek aanrechtblad?

U kunt ervoor kiezen om zelf een berekening te maken op basis van bovenstaande stappenplan. Daarnaast helpen wij u altijd graag bij het maken van een keuze, u kunt altijd even contact met ons opnemen. Daarnaast heeft onze shop een zeer uitgebreid assortiment waarbij u gelijk een offerte kan aanvragen.

Interesse in Keramiek?

Ga naar de shop!