Terrazzo

Terrazzo keukenwerkblad kopen?

Terrazzo of  Granito is een uniek handgemaakt product dat al vanaf de 15de eeuw gebruikt wordt. Het materiaal wordt gemaakt door marmer- of natuursteenkorrels te mengen met cement. Eerst wordt er een mal gemaakt van uw keukenwerkblad en vervolgens wordt het Terrazzo hier in gestort. Het materiaal dat ontstaat heeft de kracht van cement maar met het uiterlijk van een schitterend natuurstenen blad. Wilt u een Terrazzo keukenwerkblad kopen? Laat u dan goed voorlichten over de mogelijkheden, de voordelen en de nadelen van dit product. Het is namelijk een schitterend product maar minder onderhoudsvrij dan bijvoorbeeld keramiek of composiet.

Verbeterde materialen en meer mogelijkheden

Het produceren van Terrazzo is een ambacht dat vanuit Italië naar ons land is gekomen. Het Terrazzowerk of ook wel Granito genoemd is na de tweede wereldoorlog steeds populairder geworden. Door de jaren heen zijn de technieken voor de productie sterk verbeterd. Hierdoor is tegenwoordig een breed scala in kleuren mogelijk. Naast de verschillende cementkleuren is het ook mogelijk om glasdeeltjes, spiegeldeeltjes, of parelmoer toe te voegen. Terrazzo is een product met een unieke uitstraling en mogelijkheden qua afwerkingen.

Terrazzo is een waterdicht materiaal dat erg hygiënisch is. Het is dus niet voor niets dat het vaak in de keuken wordt gebruikt. U kunt het materiaal dus makkelijk schoonhouden. Het materiaal is behoorlijk krasvast maar u zult moeten oppassen met hete pannen: het materiaal kan net zoals bij graniet scheuren wanneer er een plotselinge verandering in temperatuur is. Daarnaast is het vrij zwaar: uw keuken zal dus heel stevig moeten zijn om het gewicht te dragen.Granito of Terrazzo heeft een luxe, klassieke uitstraling. In combinatie met een tegelbak ziet het er schitterend uit!

Wij werken samen met een gespecialiseerd bedrijf die dit fraaie materiaal al sinds 1896 op authentieke wijze produceert. Dit zorgt ervoor dat wij u absolute topkwaliteit kunnen leveren!

Stappenplan

1. Interesse in een keukenwerkblad van Terrazzo?

Indien alle eigenschappen van Terrazzo globaal duidelijk zijn dan kunt u één of enkele kleuren uitkiezen die u mooi zouden lijken, dit kan in onze shop. Natuurlijk hoeft dit geen definitieve keuze te zijn want dit doet u pas als u het materiaal gezien heeft. Heeft u nog vragen over het materiaal dan kunt u deze altijd via ons contactformulier.

2. Kleurkeuze Terrazzo?

In onze shop kunt u uw keuze maken voor de kleurstelling van uw blad in Terrazzo. Wanneer u globaal weet welke kleur u wilt dan is het handig om deze even te noteren. Voor een goede prijsopgave willen wij deze kleur of kleuren graag weten.

3. Prijsbepaling van Terrazzo?

Onze prijzen en prijsgroepen treft u in onze shop aan. Hierbij is het belangrijk dat u een keuze maakt of uw blad 20 of 30 mm massief kan zijn of dat het opgedikt moet worden.

4. Prijsbepaling van alle bewerkingen?

Naast de kleur en de dikte van het materiaal zijn er diverse bewerkingen die vaak nodig zijn. Zo kan het nodig zijn om een sparing te maken voor een kookplaat en/of voor de spoelbak.

5. Smetplinten, achterwanden en overige?

Voor de fraaiste afwerkingen en voor een stukje functionaliteit raden wij aan om na te denken of u plintjes boven uw blad wilt. Daarnaast bieden wij ook achterwanden aan voor bijvoorbeeld achter uw kookplaat. Mochten de pannen tijdens het eten voor spetters zorgen dan kunt u dit eenvoudig afwassen.

Interesse in Terrazzo?

Ga naar de shop!