Randafwerkingen Natuursteen

Randafwerkingen Natuursteen en industriële materialen

Naast de keuze voor materiaalsoort is het handig om te weten dat er meerdere randafwerkingen mogelijk zijn voor natuursteen. Op deze pagina treft u meer informatie over de randafwerkingen van de verschillende steensoorten. Met een randafwerking bedoelen wij of de het blad massief wordt geleverd of dat u kiest voor een blad met een opdikking. Bij deze opgedikte bladen lijkt het blad dikker dan het eigenlijk in het echt is. Dit komt doordat er een rand aan het bladoppervlak wordt gezet. Grofweg heeft u drie keuzes voor de randwerking:

  • U kiest massief materiaal. De randafwerking bestaat alleen uit het afwerken van de voorkant en/of zijkanten.
  • U kiest voor een rechte randafwerking met een recht verstek;
  • Als alternatief op de rechte randafwerking kunt u kiezen voor een rand met een waterkering.

Hieronder leest u wat de mogelijkheden precies inhouden.

Randafwerking massief

Wanneer u voor massief natuursteen of een industriële materiaalsoort kiest dan wordt de rand afgewerkt door deze te polijsten of te schuren/zoeten. Daarnaast wordt er een facetrandje in het materiaal geslepen zodat u zich niet snijdt. Wij werken standaard de voorzijde af en mocht u de zijkant en/of achterkant willen polijsten dan kost dit € 29,- per strekkende meter.

natuursteenstunter-10mm-20mm-30mm-massief-plaatje-nieuw

Randafwerking met recht verstek

Verreweg de meeste klanten kiezen voor een rechte randafwerking of rand met een recht verstek. Hierbij gebruiken wij naargelang de materiaalsoort 10, 12, 20 of 30 mm massief materiaal. Het bovenblad en de rand worden vervolgens met een 45 graden verstek in elkaar gezet zodat er een hoek van 90 graden ontstaat. Hierdoor lijkt het blad dikker dan het eigenlijk is: het is dus ‘opgedikt’.

natuursteenstunter-recht-verstek-plaatje-composiet-graniet-nieuw

Randafwerking met waterkering

Wanneer u op zoek bent naar een stukje extra gebruiksgemak dan is het mogelijk om voor een randafwerking met waterkering te kiezen. Hierbij wordt er een rand tegen het bovenblad aangezet. Deze rand wordt vervolgens aan twee kanten afgewerkt met een facetrandje. Het voordeel hierbij is dat wanneer u onverhoopt met vloeistoffen of water knoeit dat dit dan op het blad blijft liggen. Uw keukenkastjes blijven dus gespaard van knoeipartijen!

 

 

natuursteendeal-waterkering